4 november 2023

Proefproject met de wkb-expert

Uw kwaliteit? Onze hoofdzaak!

wkb-expert bereidt zich grondig voor op de implementatie van de Wet Kwaliteitsborging. Wij zijn op zoek naar partners die samen met ons een proefproject willen opstarten om ervaring op te doen met kwaliteitsborging in vergunningverlening en toezicht bij bouwprojecten. Wij hebben interesse in alle type projecten die vallen binnen gevolgklasse 1.

Bovendien willen wij graag vermelden dat de certificering voor gevolgklasse 2 momenteel in behandeling is. Zodra dit is afgerond, zullen wij dit aankondigen op onze website en via sociale media. Als u een geschikt bouwproject in gedachten heeft voor ons proefproject, of als u vragen heeft over de Wet Kwaliteitsborging, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@wkb-expert.nl

SUBSIDIE

Aan het begin van dit jaar hebben het ministerie van Binnenlandse Zaken en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten gezamenlijk 5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de subsidieregeling voor proefprojecten volgens de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen.Deze subsidie is bedoeld om opdrachtgevers financieel te ondersteunen bij het opstarten van officiële proefprojecten. Onder deze regeling kunnen opdrachtgevers tot €6.000 inclusief BTW aan subsidies aanvragen voor hun proefproject. Dit bedrag kan aanzienlijke kosten dekken die gepaard gaan met het inhuren van een kwaliteitsborger. Dit is goed nieuws, omdat opdrachtgevers zo niet geconfronteerd worden met extra kosten, een zorg die veel aannemers ervan weerhield om aan proefprojecten deel te nemen.Het is van belang te benadrukken dat deze subsidie beschikbaar is tot het einde van het jaar, gezien de Wkb op 1 januari 2024 van kracht wordt. Het is daarom nu het ideale moment om te starten met een Wkb proefproject en je volledig voor te bereiden op de implementatie van de nieuwe wet. Wacht niet tot het laatste moment, aangezien de subsidie na deze periode niet langer beschikbaar zal zijn. Het doel is om opdrachtgevers aan te moedigen om actie te ondernemen en optimaal voorbereid te zijn op de aanstaande veranderingen in de wetgeving.