Over ons

Maak kennis met de wkb-expert

De wkb-expert vindt zijn oorsprong in een inspirerend en gezamenlijk initiatief, ontsproten uit de gedeelde passie van twee gemeentelijke toezichthouders, Kor Nederveen en Marcel Korn. Hun verhaal begint niet in vergaderruimtes, maar op de ruwe bouwplaatsen zelf, waar ze hun loopbaan met letterlijk hun voeten in de klei begonnen.

Dit vroege begin heeft hen een buitengewoon inzicht gegeven in de complexe dynamiek van bouwprojecten. In de loop van twee decennia hebben ze hun expertise verfijnd door avondstudies en een ongeëvenaarde portie doorzettingsvermogen. Deze inspanningen hebben hen geleid naar de voorste gelederen van ervaren toezichthouders in grote gemeenten in Nederland.

Wat hen onderscheidt, is hun vastberadenheid om altijd verbonden te blijven met hun wortels, de fundering van hun succes. Ze hebben elke kans met zorg aangegrepen en elke keuze weloverwogen gemaakt, met een onwankelbare toewijding aan de bouwsector waar het voor hen allemaal begon.

Met een fundament dat geworteld is in de bouwput en gevoed wordt door decennialange ervaring, uitgebreide kennis en een niet-aflatende vastberadenheid, vormen Kor Nederveen en Marcel Korn de drijvende kracht achter de Wkb-expert. Dit is een verhaal van toewijding, groei en een diepgewortelde liefde voor de bouwsector.

Volwaardig

Specialistische partners

Vanwege het enthousiasme om als KIK-KOMO gecertificeerde toezichthouders aan de slag te gaan hebben er zich partners (of participanten) bij de wkb-expert gemeld. Deze partners zijn specialisten uit de publieke sector. Elke partner is ruim ervaren en is een uitblinker in het onderdeel waarvoor hij door de wkb-expert wordt ingezet. Als gezamenlijke eenheid is de wkb-expert een volwaardig expert en kunnen wij u, de initiatiefnemer, het volledige wkb-pakket dus alle diensten aanbieden.

Onderdelen

De wkb-expert draagt zorg voor

  • Aanmelden projecten bij betrokken instanties zoals de gemeente.
  • De risicoanalyse
  • De coördinatie van het borgingsproces, inclusief algemene bouwkunde.
  • De planbeoordeling, waaronder vallen – Constructieve veiligheid, Brandveiligheid, Bouwfysica, Installaties en Toezicht op de bouw
  • De afgifte van de Verklaring aan het bevoegd gezag

Partner worden?

Ben jij zo’n specialist die uitblinkt in een of meerdere onderdelen van de wkb? Heb je als ervaren specialist interesse in de een rol bij de wkb-expert? Of ben je op een andere manier enthousiast geworden door de wkb-expert?

Neem contact met ons op.

Proefproject aanvragen?